dimarts, 26 d’agost del 2014

Txèquia i Eslovàquia: referents de la indústria de defensa

Ja podeu consultar el document que tanca la sèrie nº1. En aquest exposem els casos de Txèquia i Eslovàquia, els països de la "Revolució de Vellut". Malgrat que tant la fi de l'ocupació soviètica i la posterior separació de Txèquia i Eslovàquia es produïren de forma incruenta, cap dels dos països renuncià a tenir forces armades ni indústria de defensa. Un element que ens hauria de fer reflexionar.


dijous, 14 d’agost del 2014

Gral. Riho Terras, un referent bàltic per Catalunya



Tal com vam dir en el darrer article, la dimensió dels Països Bàltics no ha estat excusa per assumir les seves responsabilitats en defensa. No només això, també han apostat per la formació dels seu personal i, especialment, dels seus oficials. Un exemple paradigmàtic n'és el major general Riho Terras, Comandant de les Forces de Defensa d'Estònia.

Després de superar el Curs Bàsic d'Oficials, va assumir successius comandaments operatius a nivell de companyia i batalló. Però no es limità a quedar-se estancat en el seu rang i formació. Es graduà a la Universitat del Bunseswehr (el centre de formació superior de l'Exèrcit Alemany), així com al Royal College of Defence Studies (Regne Unit), així com cursos específics a Suïssa i Suècia.

Alhora, també ha escrit diversos articles sobre Defensa. Alguns d'ells es troben disponibles en anglès, dels quals us en recomanem el seu discurs del dia de la Independència d'Estònia del 2012: Estonia's independence not to be taken by granted. Un clar exemple de consciència i responsabilitat.

En definitiva, el gral. Riho Terras sintetitza bona part de les qualitats que caldran als futurs oficials de les Forces de Defensa de Catalunya: formació, iniciativa i sentit del deure. 

dimecres, 13 d’agost del 2014

Països Bàltics: la mida no és excusa

Ja podeu consultar el document "Països Bàltics: la mida no és excusa". És el segon de la sèrie que vam iniciar la setmana passada, destinada a trencar la concepció errònia de que els països que assoleixen pacíficament la independència no necessiten forces armades. Els propers dies compartirem al nostre compte de twitter  @estudismilitars informació complementària.


dilluns, 4 d’agost del 2014

"Descobrint la realitat", nova secció

Obrim una nova secció destinada a trencar els tòpics, omisions i mentides del "lobby" pacifista. 


El primer dels articles tracta de la independència de l'Índia, un dels mites del lobby pacifista, que ha estat subjecte a omissions notables, com ara la Història i vocació militar del poble de l'Índia, element imprescindible per entendre el seu procés d'alliberament nacional. Més informació clicant aquí.